Thumbnail Image

Een ontdekkingsreis door scholen in New York en Boston  

Het begon allemaal met een CES conferentie in november 2023. Het onderwerp van deze conferentie was: “Creating Magic”. Bij het zien en horen van het onderwerp werd ik al een beetje nieuwsgierig. Tijdens deze conferentie kreeg ik zoveel moois te zien dat ik me aan het einde meteen ging aanmelden voor de CES-reizen.

En natuurlijk nam ik ideeën mee om uit te proberen in mijn eigen groep. Obs Camelot heeft een EGO visie waardoor het uitproberen van deze ideeën vlot ging. De betrokkenheid bij de leerlingen was hoog!

En dan….

Krijg je op 6 februari een mail dat je ingeloot bent om op studiereis te gaan naar NEW YORK EN BOSTON!

Wat een fantastisch nieuws was dat! Het biedt een unieke kans om ervaring op te doen op professioneel vlak en natuurlijk mezelf verder als persoon te ontwikkelen. Dit wordt een ware ONTDEKKINGSREIS!

Tijdens de bijeenkomsten kregen we al een voorproef wat je allemaal een beetje kan verwachten. Naarmate de reisdag nadert beginnen de spanningen ook hoger te worden. Gelukkig wel gezonde spanningen.

Ook hebben we persoonlijke leerdoelen geformuleerd. Mijn leerdoel is “Ik kan differentiëren in hoeken(werk) waarin kerndoelen terugkomen per groep/bouw”. Ik heb voor dit doel gekozen, omdat we op onze school veel werken met hoeken en de kennis die ik meeneem uit New York en Boston wil inzetten tijdens het inrichten van deze hoeken.

Het aftellen is begonnen. De voorbereidingen zijn bezig! We hebben er allemaal zin in.

Het wordt een GEWELDIGE tijd met veel LEERZAME momenten! 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

3 reacties

  1. Gezonde spanning klinkt goed net zoals jouw nieuwsgierige houding naar het hoekenwerk en de differentiatie. Daar ga je vast en zeker veel van zien en hopelijk meenemen naar jouw eigen werkplek.

  2. Lieve Britt,
    Wat een prachtige doelen heb je voor jezelf en je werkontwikkeling gesteld. Mooi om te lezen.
    Ik weet zeker dat je het super naar je zin zal gaan hebben, veel zal gaan leren en er veel inspiratie op zal gaan doen.

  3. Wens je veel moois toe! Krachtige leeromgevingen die stimulerend zijn voor kinderen. Waar betrokkenheid echt een basis is. Je gaat het zien en ervaren ook in de professionele relaties in de scholen. Neem veel goeds mee terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *