Een mooi gesprek..

Vandaag zaten we in de bus richting Boston waar er een mooi gesprek ontstond tussen mij en mijn kamergenoot. Het ging over de diepgang en waar onze leervragen over gingen. We gingen eigenlijk best de diepte in samen waarbij ons wel dingen verhelderd worden over onszelf. We hadden dit eigenlijk moeten filmen maar helaas. We hadden nog bedacht dit doen we later, als we in het hotel zijn. Maar goed puntje bij paaltje zit ik nu hier laat, in mijn pyjama, deze blog te schrijven en dan is het niet zo charmant om te vloggen.
Wat ik heel mooi vind, en voor mij heel veel betekent zijn de gesprekken die ontstaan met je collega’s en de diepgang die je in gaat. We zijn hier voor hetzelfde doel en dat maakt mooie gesprekken los. En dat doet veel met me, deze gesprekken. Vrij praten, nadenken en elkaar steunen in de dingen die je nu misschien anders wil gaan aanpakken. Waar ik vooral meer over aan het nadenken ben en wat ik mee ga nemen naar mijn klas (is ook wel te zien in mijn interview en vlog voor mijn groep) is de vraagstelling naar kinderen. Ze echt zelf laten denken en ze daarin begeleiden. Ik heb al iets waar ik in Nederland mee wil ga experimenteren maar daar wil ik komende dagen nog even verder mee aan de slag. Maar de vraagstelling naar kinderen toe is voor mij wat op nummer 1 staat. Hier ga ik ook nog meer met mijn collega’s over sparren en nog meer naar kijken op de scholen die ik ga bezoeken.
Waar ik mee wil gaan stoppen is bedenken waarom ik sommige dingen niet zou doen en daar een reden voor bedenken en vooral waarom ik iets niet zou doen. Denk om, waarom zou ik het niet doen? En je kan beter spijt hebben van iets wat je wel hebt geprobeerd dan niet. Wie weet komt er iets heel moois uit en anders stoot je je neus, maar daar leer je van. Dat is iets wat je de kinderen wil meegeven dat je leert door vallen en opstaan. En zo leer jij ook samen met je eigen leerlingen.

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2019

2 reacties op “Een mooi gesprek..”

  1. Sabine Heijdeman

    Hoi Ellen, mooi dat je samen met je kamergenoot meer diepgang hebt gevonden in jullie gesprek. Hou dat vast en neem dat mee terug. Blijf tijd, ruimte en rust nemen om samen met jouw collega’s in gesprek te blijven over onderwijs, over waarom je doet wat je doet. Dat levert echt mooie gesprekken op! Hoe diepgaander hoe meer je teruggaat naar de kern van jouw visie op onderwijs.
    Ik wens je nog veel van die mooie gesprekken toe op deze reis maar ook op jouw school.

  2. Mooi Ellen! zo fijn dat je diepgang samen met collega’s vindt, daar is het eigenlijk allemaal om te doen! Even ‘weg’ van steeds doen en handelen, maar stevig reflecteren op het waarom. Gaaf dat jij ook al gezien hebt dat ze daar kampioen vragen stellen zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: