Dream big

De eerste dagen in New York zijn alweer achter de rug. Wat maakt deze stad indruk op mij, met zijn grote hoeveelheid hoge gebouwen, eindeloze rijen verkeer, licht en geluid. Het is overweldigend! Een beetje gewend ben ik inmiddels wel, maar wat ons morgen te wachten staat, daar kan ik me nog moeilijk een voorstelling van maken. Morgen gaan we namelijk de eerste school bezoeken: The Neighborhoodschool!

Ik heb me proberen voor te bereiden op deze studiereis door na te denken over wat ik wil gaan zien en wat ik beter, anders, minder en meer zou willen gaan doen. Ook heb ik me ingelezen en heb ik de websites van de te bezoeken scholen bezocht. Maar dan nog, hoe bereid je je goed voor op wat je gaat zien en hoe neem je daar zoveel mogelijk van mee naar huis? Op 4 oktober hebben ik en mijn collega´s van basisschool Delta de inspiratiedag van SAAM bijgewoond en deze dag heeft mij weer een stapje verder in de goede richting gebracht.

Naast de bijdrage van Richard de Hoop die erg enthousiasmerend was en een stukje bewustwording heeft gecreëerd, heeft de presentatie van Sjef Drummen mij en mijn collega´s erg aan het denken gezet. Wat een mooi concept en wat sluit dit goed aan bij onze ideeën over onderwijs! Het kind meer de regie geven over zijn of haar eigen leren en daarbij optreden als coach. Onderwijs op maat en meer gestuurd vanuit de interesses van het kind. Een veel natuurlijkere manier van onderwijs als je het mij vraagt.
Na
die middag raakten we niet uitgepraat over dit concept. We hebben het zelfs over het oprichten van een nieuwe school gehad! Wie weet….. Dream big!

Vanaf morgen gaan we zien hoe de Common Principles worden toegepast in de praktijk. Met mijn leervragen en de presentatie van Sjef Drummen in mijn achterhoofd ga ik veel zien en ervaren!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2019

6 reacties op “Dream big”

 1. Hoi Tjarda,
  Dream big, prachtig!
  Dompel lekker onder, geniet van het moment en onthoud de kansen en inspiraties. (En vergeet de rest, de rugzak is beperkt:)
  We genieten op afstand gewoon mee!

 2. Hallo Tjarda, wat mooi dat jullie inspiratie haalden uit de presentatie van Sjef Drummen. Mooi om zo samen na te denken over onderwijs. Tijdens deze reis zal je veel mooie voorbeelden zien en is steeds de vraag: Hoe verhoud ik mijzelf tot dat wat ik nu zie? Mooi om met een open en kritische blik de scholen te bezoeken en daarna lang door te praten met je collega’s (live en in de blogs) . Veel plezier morgen!

  1. Hey Tjarda,
   Gaan genieten van wat je ziet en ons straks gaan trakteren op mooie verhalen en inspiratie voor de toekomst!

 3. En ik ben dan natuurlijk super nieuwsgierig wat dat ‘meer natuurlijke leren’ voor jou betekent. Wat het van jou verlangt als professional. Welke uitdagingen en kansen er dan liggen. Laat je heerlijk inspireren door de stad, je reisgenoten en door die fantastische leraren en kinderen die je morgen ontmoet! Kijk, luister, en vraag! Veel plezier!

 4. Dream Big! Dat is wat je zeker moet blijven doen. De Neighborhoodschool gaat zeker voor inspiratie zorgen. De kinderen krijgen regie over hun leerweg en de docenten begeleiden ze op weg naar hun einddoel en toekomst. Blijf dromen en geloven in de kracht van onderwijs en jouw rol daarin. Hoe kun jij de vertaling maken naar de onderwijsvloer op jouw school? Veel plezier en inspiratie gewenst.

 5. Wat goed om te lezen dat jij al zo aan het denken bent gezet door Sjef Brummen en met jou ook je collega’s. Wat een goed moment voor jou om dan in NYC en Boston daar naar te gaan kijken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit. Je gaat veel zien. Fijn om je daardoor te laten inspireren. Geniet van deze reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: