De eerste stap naar DE reis. 

Nog een paar maandjes en dan is het zo ver, DE reis naar Amerika!

De nieuwsgierigheid naar het onderwijs in andere landen is er al langer. Maar vorig jaar werd die nieuwsgierigheid nog groter, nadat een collega haar ervaringen van de CES reis met mij deelde. Wat kwam zij terug met mooie verhalen. 

Nu is het voor mij zo ver. In oktober ga ik naar Amerika. Wat ben ik benieuwd naar wat ik daar allemaal zal gaan zien. Wat doen de leerkrachten, wat doen de kinderen en wat ik mee kan nemen naar ons kleine kikkerlandje. 

Toen ik wist dat ik mee mocht, schoot er van alles door mijn hoofd. Veel vragen over hoe ze het daar doen. Wat gaat al goed bij mij in de klas en bij ons op school. Maar ook wat kan er beter, waar ben ik nieuwsgierig naar. Ik wil mij tijdens deze reis vooral focussen op de volgende leervraag: How do I stimulate the ownership of a young child? So he can develop on his own way. Ik ben heel benieuwd hoe ze dit doen in Amerika. 

Als leerkracht wil ik natuurlijk het beste uit de kinderen naar boven halen. Daar hoort voor mij ook eigenaarschap bij. Hoe mooi is het als het kind bewust is van zijn eigen kunnen, zijn talenten en puntjes om aan te werken. Dat het kind kan aangeven wat het kind graag wil leren en zo de betrokkenheid en motivatie van het kind te vergroten. Ik denk dat wij als school en ik als leerkracht daar al aardig mee bezig ben. Maar ik wil graag zien en proeven hoe dat gaat in Amerika. 

Dit was het dan, mijn eerste blog. Op naar de volgende!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2019

6 reacties op “De eerste stap naar DE reis. ”

  1. Vivianne,
    Wat een heerlijke nieuwsgierigheid. Fijn dat jij mag gaan kijken bij collega’s in Boston en New York. Een reis waar ook jij eigenaar bent van je eigen ontwikkeling. Wat is bij jou helpend om in de leerstand te komen? waar komt bij jou nieuwsgierigheid vandaan? Hoe heb jij zicht gekregen op je eigen talenten? Genoeg om over na te denken. Ik wens je een fijne zomervakantie en daarna een mooie reis!

  2. Sandra gaf het al aan in haar feedback op je blog: de verbinding maken tussen wat je de kinderen gunt en jezelf is een hele waardevolle. Alle vragen die je in deze blog stelt over je leerlingen zijn in zekere zin ook van toepassing op jezelf. Ga daarom in de VS vooral eerst op zoek naar antwoorden op die vragen mbt jezelf, je zult zien daar er van daaruit, vanuit jezelf dus, antwoorden komen die voor je leerlingen heel waardevol zullen zijn.

  3. Hoi Vivianne, goed te lezen dat je er ook over hebt nagedacht wat er goed gaat in jouw groep. Een mooi uitgangspunt. Je leervraag kan nog wat scherper. Ik sluit me aan bij de reacties van mijn voorgangers, tot woensdag.

  4. Spannend Vivianne! Ik weet zeker dat jij veel inspiratie op kan doen daar. Succes met de voorbereidingen, voor je het weet is het zover!

  5. Ja! Ik heb je eerste blog gevonden! Je bent al super goed bezig! En als jij meer uit jezelf kunt halen en antwoorden krijgt… Dan wordt het vast ook makkelijker om het beste uit de kinderen te halen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: