School Bus

De eerste blog

Nog 32 dagen.

Hallo allemaal,

Het voelt nog een beetje onwennig om een blog te schrijven, maar ik ga mijn best doen.

Mijn naam is Priscilla Pennings en ik ben 24 jaar oud. Inmiddels ben ik voor het tweede schooljaar werkzaam op OJBS De Ieme in groep 6-7-8. Een ontzettend mooie plek, waarvoor ik graag vele scholen voorbij rijd. Een bruisende Jenaplan school waar ik al snel aan ‘verkocht’ was.

Dit geldt zo ook met de CES-reis. Een collega is vorig jaar geweest en naar aanleiding van haar verhalen werd ik enorm enthousiast. Met een aantal collega’s ben ik toen naar de CES-conferentie in Oss geweest. Wat kwam ik hier vol ideeën van terug. Meteen wilde ik al aan de slag in de klas en toen wist ik zeker dat ik hier veel kon halen.

Mijn leerdoel is: Aan het einde van deze reis weet ik hoe en wanneer ik open, stimulerende vragen kan stellen die zorgen voor betrokkenheid, vanuit intrinsieke motivatie bij kinderen. 

Als afsluiting wil ik een ieder inspireren met een quote uit het boek: The essential schools in de VS.

“Education is about shaping a life, not efficiency” Hannah Joseph

Groetjes,

Priscilla

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

4 reacties

  1. Hey Pris!

    Wat gaaf toch dat je op CES-reis gaat. Mooi leerdoel! Ik weet zeker dat je dit gaat zien.
    En als je terug bent, kijken we samen hoe we dit alles in onze eigen praktijk kunnen toepassen.

    Liefs,
    Suzanne

  2. Wat heel fijn dat ook jij mag gaan reizen. En goed te lezen hoe concreet je wil inzoomen. Want daar kun je echt prachtigs van zien. Hoe leraren verbonden zijn met kinderen in hoe zij hen bevragen, stimuleren, ondersteunen ook. Dat je jouw krachtig handelen maar mooi mag inspireren! Maak moois en neem moois mee terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *