De diepte in…

Alle verhalen uit Nederland maakten Gisela Rivera, leerkracht uit New York, nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar Amsterdam, Nederland en onze scholen.

Ze nam het besluit om haar februari vakantie te gebruiken om ons te bezoeken. Gister was het zo ver, een turbodag met bezoek aan 4 scholen in Oss. Bezoeken waar direct de diepte met elkaar gezocht werd.

Gisela kwam met stevige leervragen: Hoe kan ik kinderen regie geven in hun leren (eigen leervraag, eigen doelen, eigen pad) én tegelijkertijd kinderen allemaal kansen geven?Hoe zorg ik dat kinderen die de lat voor zichzelf minder hoog leggen, die minder nadenken over hun leervraag of die thuis minder ondersteuning krijgen evenveel kansen krijgen als de andere kinderen? Poeh, als we daar toch eens een antwoord op zouden vinden.

Op de scholen ontstonden direct mooie gesprekken. Gesprekken over het voorbeeld dat je kan geven als lerende leraar, over kinderen echt zien, over kinderen de ruimte geven om te leren (en op je handen zitten als leraar), over jezelf als persoon laten zien in de klas en natuurlijk over de impact van Trump op kinderen bij Gisela in de klas.

Wat mooi om weer te mogen zien en ervaren tot welke prachtige gesprekken de gezamenlijke passie voor kinderen en onderwijs ons brengen. Onze scholen en leerkrachten hebben weer de nodige inspiratie opgedaan en Gisela ging met een hoofd vol beelden en gedachten aan het eind van de dag weer richting hotel. Wat een prachtige en waardevolle dag!

Recommend0 recommendationsPublished in 01: Learning to use one’s mind well, Nieuws, Reisblogs

1 reactie op “De diepte in…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: