Afbeelding Van WhatsApp Op 2023 05 12 Om 04.10.39

Dance is the hidden language of the soul

Woensdag: Boston Art Academy: wat een gave school! De naam zegt het al, hier houden ze van “art”. En daar gaat mijn hart natuurlijk sneller van kloppen! Vooral van de balletzaal en het volledige theater ín de school, wauw! Wat zou ik dit allemaal graag meenemen naar Nederland… en niet alleen om lekker te kunnen balletten op mijn werk, maar vooral om onze kinderen ook op een andere manier te laten leren. Dansen is namelijk enorm goed voor lichaam en geest en het leert kinderen zichzelf te ontdekken en te groeien in hun persoonlijkheid. Iets wat ik ieder kind gun en wat ik op alle scholen waar we afgelopen week geweest zijn heb gezien: heel veel aandacht voor het zijn van élk kind, ieder kind doet er toe, mag er zijn en heeft een plekje in de school. 

Wat een geluk dat wij een nieuwe schoolgebouw aan het bouwen zijn en we daarin veel mooie ruimtes krijgen. Ik kijk er naar uit om deze met mijn collega’s van De Aventurijn te gaan inrichten. En wat vinden jullie ervan als we als doel stellen om er volgend jaar met de kinderen (een deel van) de dag dansend door te brengen? Wie doet er mee?  

Recommended1 recommendationPublished in Reis2023

Deel deze post

14 reacties

 1. Poeh.. dan moet jij het mij wel leren 🙂
  Laten we daar nu net een mooie ruimte voor in de school krijgen.
  Ik vind het een heel mooi doel! Laten we er voor gaan!
  Geniet van de laatste dagen daar.

 2. Heerlijk, Marjorie!
  Ik voel een mooie invulling voor die spiegelzaal….
  Ben ook nog benieuwd of je nog inzichten hebt gekregen vwb de special needs kinderen.
  Maar misschien is de manier van werken van deze scholen op zich al een antwoord.
  Mis je wel hoor! Heel stil aan deze kant.

 3. Haha! Ik heb vroeger op ballet spitzen gestaan. Kan ik die dan lenen van jou, kijken of ik t nog kan! 😉 Ik denk dat just dance nu een veiligere optie is! 😜 Maar ik ben ook zeker voor dansen!

  1. Het zal geen verrassing zijn maar ik doe UITERAARD mee!! (Vanaf januari dan). Niet alleen omdat ik het zelf zo leuk vind, maar ik ben het met je eens dat het ook heel belangrijk is voor de kinderen om te dansen om te leren expressie te tonen, om om te gaan met je lichaam en geest en om jezelf op een andere manier te kunnen uiten. Ik ben voor!! Fijn dat jij ook zo genoten hebt van Boston art Academy.
   Geniet nog van de laatste dagen. Tot snel!

 4. 🙋🏼‍♀️ tof!!
  Ik zie jou al staan in ‘onze’ nieuwe spiegelzaal 😏. Geniet van de laatste dagen daar en goede reis terug!

 5. Mooie verhalen Marjorie! Heel herkenbaar! Hoop dat je jouw bevlogenheid, die ik proef, mee kunt nemen naar de praktijk van de dag op De Aventurijn! Gebruik je ervaring van deze week om over te brengen op jouw collega’s en toe te passen in het gebouw! Ik kom wel een keer mee balletten!😉 Geniet nog van de afronding van jouw reis en een behouden thuiskomst! Liefs Peter

 6. Leuk om terug te lezen, Marjorie. Geniet van de bezoekjes die nog gepland staan, voor je het weet ben je weer in Nederland terug.

 7. Mooi om te lezen, Marjorie!
  Aandacht voor elk kind, dat is precies wat wij hier ook willen! Ik ben benieuwd naar jouw inspiratie voor onze school! En naar de begeleiding van de kinderen met special needs. Geniet nog even van alle indrukken op de scholen!! En een goede reis terug!

 8. Mooi om te lezen hoe jij deze school ervaren hebt. De bevlogenheid en je enthousiasme straalt ervan af.
  Succes de laatste dag daar en goede reis naar huis.
  Ik ben benieuwd naar je live verhalen.
  Liefs Lonneke

 9. Dansen is voor iedereen! Ook als je er weinig van bakt zoals ik, maar het wel heel graag doet! 😉 En hoe heerlijk om samen met de kinderen te kunnen dansen in onze mooie nieuwe school straks.
  Geniet nog even van de laatste avonturen en heb zin om je volgende week weer te zien 🥰😘

 10. Heeeeee Marjorie, mooi dat jij je eigen passie voor dans daar terug ziet.
  Kom maar op met je nieuwe ideeën!
  En kom maar terug. Je bent nu wel lang genoeg weg geweest, hè.
  Ik hoop dat je daar volop kunt genieten en je laat inspireren door al wat mooi is. Veel plezier nog en alvast een goede reis gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *