Reizigers

Daar gaan we dan…

Eindelijk is het dan zover. Na 3 jaar wachten en voorbereiden, mogen we komende maand naar Amerika afreizen. Voor mij een bijzondere reis. Nooit eerder ging ik die kant van de wereld op. Maar niet alleen daarom. Ik ga met 24 collega’s in plaats van met partner, gezin, familie of vriendinnen. Collega’s die ik niet eens allemaal ken. Dat zal zeker anders zijn, na terugkomst.  Ik ga ook mezelf nog beter leren kennen. En ik ga als schoolleider! 3 Jaar geleden nog als intern begeleider. Vanuit beide perspectieven ben ik nieuwsgierig. Het lijkt mij een bijzondere reis om te maken. Een week lang ondergedompeld worden in de Amerikaanse onderwijswereld. Geïnspireerd worden door collega’s en professionals aan de andere kant van de wereld. Mijn onderwijsbril zal erdoor veranderen op een positieve manier. Ik kijk er enorm naar uit! 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2023

Deel deze post

5 reacties

  1. Lisanne, dat de reis iets met je gaat doen daar ben ik van overtuigd! Ik ben heel benieuwd welke ontdekkingen en inzichten dat gaan zijn en hoop dat je ons via je blogs hierin meeneemt.

  2. Lisanne, zeker dit gaat een mooie trip met impact zijn! En ja aan de ene kant heel mooi dat je open / breed nieuwsgierig in deze reis staat aan de andere kant wordt het op die manier moeilijk om wat meer stevig diepgang te maken ook in het professioneel handelen / leren van jezelf. Dussss mijn advies zou zijn om t.a.v. die onderwijsbril die je schetst nog eens goed jezelf af te vragen wat je te leren hebt. Waar je vooral focus op wilt maken. Wat wellicht verbonden aan je rol als schoolleider. Wat in dat leiding geven aan kwaliteit. Iets meer focus maken helpt ook in het stellen van de goede vragen en realiseren van goede observaties want er is veel, heel veel te zien en mee te maken.
    Wens je alle moois. Nu al nieuwsgierig naar hoe je ervaringen ginds voor jezelf om weet te zetten naar je handelen voor jezelf en voor collega’s van de Wizzert natuurlijk!

  3. Wat heerlijk Lisanne, deze kans om geïnspireerd te raken! En jouw inspiratie te verwerken in al het moois als schoolleider!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *