20240516_150009

‘Create a mindset where it’s okay to make mistakes. The growth is what matters.’

Tijdens onze laatste dag op Parker, hadden we de kans om met ouders te praten. Bij de vraag wat ze aan de lagere school zouden willen veranderen was de titel van deze blog het antwoord. Dit is iets wat ik mijn leerlingen ook altijd vertel, maar wat ze nog niet altijd zo zien. Onder andere door middel van de feedback en revision creëren ze deze growth-mindset.

Ook was er weer een advisory aan het begin van de dag, die we bij mochten wonen. Tijdens dit kwartiertje werd er ook echt gezegd: ‘Time to connect.’ Iedereen vertelde kort wat ze gingen doen in het weekend. Reageren op elkaar is niet de bedoeling en het was mooi om te zien hoe ze elkaar hier ook aan hielden op een rustige manier. Ook leerkracht vertelde heel open wat hij ging doen in het weekend. Toen iedereen klaar was, deden ze samen een spelletje. Iedereen kon zichzelf zijn en dat was ook oké.

Na 7 dagen en 5 scholen verder ben ik weer thuis en ben ik deze blog aan het typen. Woorden die me te binnen schieten tijdens het schrijven, zijn:

Blijdschap – om weer lekker op mijn eigen vertrouwde plekje te zijn na een reis die toch wel een eindje van huis is.

Dankbaarheid -dankbaar dat ik deze reis heb mogen maken, dankbaar voor alle scholen die hun deuren hebben geopend voor ons, maar ook dankbaar voor iedereen die me heeft aangemoedigd om deze reis te maken.

Inspiratie – om wat ik geleerd heb ook te delen met anderen en waar mogelijk ook zelf toe te passen.

Zin – om weer aan de slag te gaan in mijn eigen klas.

Recommend0 recommendationsPublished in Geen categorie

Deel deze post

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *