WhatsApp Image 2024 05 14 At 03.39.08

Castle Bridge

De eerste dag met schoolbezoek zit erop: Castle Bridge.

Meteen indrukwekkend en meteen hebben we een hele hoop indrukken gegeven. Tof om te zien dat de indeling van het klaslokaal veel overeenkomsten heeft met De Wizzert, waardoor ik op veel momenten dacht: “hé dit doen wij ook zo!”. Er wandelt zelfs (net als bij ons) een wandelende tak in een aantal klaslokalen, dus dat deel ik meteen even met mijn middenbouw collega’s.

Tegelijkertijd was er voor mij genoeg inspiratie. De houding van de leerkrachten op deze school vond ik vandaag het meest inspirerend. Zo veel positiviteit, rust en respect. Dat probeer ik ook te doen en ik hoop dat ik het ook zo mooi kan gaan uitdragen als deze leerkrachten. Je ziet, hoort en voelt het in alle klaslokalen. Ik zit het het grootste deel van de tijd in een klaslokaal met kinderen uit de 2nd en 3rd Grade, omdat dat mooi aansluit bij de kinderen die ik zelf lesgeef. Daar heerst onrust wanneer er een overgang is van de vaste leerkracht naar de stagiaire. De vaste leerkracht kijkt eerst rustig toe, maar besluit toch in te grijpen en doet daarmee prachtig beroep op het eigenaarschap van de kinderen: “Jullie zitten al 151 dagen op school, laat het respect zien wat deze school zo’n fijne plek maakt”. En als het toch even niet lukt, helpen de leerkrachten de leerlingen door ze (op wederom positieve wijze) naar een andere plek te begeleiden. Leerlingen doen dit ook meteen zonder tegenstribbelen en laten vervolgens vanaf de nieuwe plek meteen meer betrokkenheid zien.

Dan als laatste de kers op de taart: toen de school (en ook wij) uit waren, reed er zo’n echte Amerikaanse schoolbus voorbij. De jonkies van onze groep (en ja daar hoor ik uiteraard ook bij) gingen deze meteen enthousiast fotograferen. Waarop de buschauffeur uitstapt en vraagt of ze even een foto van ons met de bus moet maken. Hoe tof! De foto wil alleen niet in deze blogpost, dus als je die wil zien dan moet je me maar een keertje aan mijn mouw trekken. 😉

Morgen weer een dag met vast nog meer indrukken en verwondering. Nu snel slapen!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

2 reacties

  1. Als je denkt “hé dat doen wij ook zo” kan dat helpen om te bekrachtigen waarom je wat doet in je professioneel handelen. Dat expliciet maken. En soms kan het kunnen aanzetten om nog wat meer door te vragen. Veel goeds nog voor jou!

  2. Wat tof om te lezen dat jij ook de “Hé dat doen wij ook zo” ervaring hebt!” en een mooie toevoeging van Edith. Neem straks bij terugkomst ons team mee in de Why en dan ontstaat er vast een fijn onderwijsgesprek over de bedoeling van onze bewuste keuzes en kunnen we jouw (en die van collega’s die eerder gingen) CES ervaring meenemen. Nog heel veel plezier daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *