Bridge the distance….

 

Het was een verbazingwekkend heerlijk warme week en als je niet beter zou weten, zou je denken dat het zomer is. Even een break van het alledaagse leven klinkt mij als muziek in de oren, ik heb herfstvakantie.

Ik zit middenin die heerlijke voorbereidingsfase voor mijn studiereis. Koffer staat gereed!

We gaan scholen bezoeken in New York en Boston, ik heb een waslijst met wat ik wil leren van mijn collega’s in Amerika, maar nu ligt de focus even op het overzetten van de filmpjes van de kinderen. Niet mijn leerdoelen, maar die van de kinderen zijn nu belangrijk en staan centraal.

Afgelopen weken hebben de kinderen vragen opgesteld en geprobeerd dit via beeld vorm te geven. Prachtig te zien hoe ze dit samen aanpakken en de manier hoe zij zichzelf durven te duiden. De beelden worden doorgestuurd en binnen een dag ontvangen ze, de kinderen, een reactie. Wel 5 filmpjes van verschillende kinderen worden doorgestuurd door Corinthia en Alexis (The Neighborhood School New York). De kinderen willen van en met elkaar leren en stap 1 is gezet.

Ik ben erg benieuwd naar de reacties van de kinderen. Ze hebben al post gekregen uit Amerika. Volgende week, zodra de scholen weer zijn gestart, worden deze beelden getoond en besproken in de klas. Een ouder en mijn collega Tom zullen de vragen met de kinderen oppakken en beantwoorden.

Bridge the distance! De kinderen ervaren geen afstand, maar zijn connected!

#21st century skills

 

 

 

 

 

 

 

 

Recommend0 recommendationsPublished in 03: Goals apply to all students, 05: Student-as-worker, teacher-as-coach, Reisblogs

3 reacties op “Bridge the distance….”

  1. Mooi Anja, de kinderen van the Neighbourhoodschool hebben de filmpjes al gezien en waren enthousiast! Ook Corinthia en lexis zijn enthousiast hebben ze mij verteld. Mooi om ook die verbinding met en tussen kinderen te maken. Ik weet zeker dat jij gaat genieten van deze reis. Naast wat wij op de Tweede Stroming ook doen zul je veel meer diepgang en discipline gaan zien. Ik ben benieuwd naar wat jij mee terug gaat nemen naar Berghem!
    Liefs, Sabine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: