Birkenstocks, Uggs, Cowboylaarzen, sandalen en skibrillen….

ik

jezelf

wij

samen

connecting

Op Parker ben je verbonden. Verbonden met de ander en met de omgeving. je bent jezelf!

Iedere morgen starten de groepen in de kring en vertellen elkaar wat ze bezig houdt. Ze zijn SAMEN. En dan ben ik onderdeel van deze kring. De kinderen lachen, maar lachen elkaar niet uit. Ze zijn blij en willen zichzelf uiten en ontwikkelen. Ze starten de dag samen en dat is wat je de hele dag in de school ziet. Ze zijn samen.

Wat maakt deze school indruk op mij. Als je door de gangen loopt, word je begroet door de leerlingen en ze vragen hoe het met je gaat en of dat ze je kunnen helpen. Wat voel ik mezelf welkom op deze school.

Ik zie dat er Spaans wordt gegeven en sluit aan in de kring. De kinderen worden ondergedompeld in de nieuw taal, maar het is niet vreemd en het is niet raar. Ze pakken het samen op en het allerbelangrijkste; ze hebben plezier. Uiteindelijk resulteert dit in een kort lesje Zumba.

Waarom voel ik mezelf zo gezien binnen deze school. Het zet mij aan het denken. Ik word emotiioneel van wat de kinderen mij leren (wat zou dit met de kinderen doen als ze dit zouden weten)  Mijn visie op onderwijs, mijn visie op het leven…. Ik ervaar dat ik het belangrijk vind dat er respect is voor elkaar, je voor elkaar zorgt en vooral lief bent voor elkaar. Het raakt mij dat de kinderen dit hier al zo goed kunnen en mij duidelijk hebben kunnen maken, onbewust natuurlijk, dat ik dit het allerbelangrijskte vindt in mijn handelen binnen het onderwijs.

Is dit dan wat ik moet leren, nee het is bewustwording hoe ik in het leven sta als mens. Wel heb ik besloten deze ervaringen, zodra ik volgende week op school ben, de kinderen vertel. Ik heb een prachtige reis gemaakt in ervaren hoe fijn het is als jij er mag zijn. Ik vertel wat die kinderen mij hebben geleerd (zonder het te weten natuurlijk, maar dat vind ik in het hele verhaal erg belangrijk) Het is geen taak, het is jouw basishouding.

Daarna vertel ik natuurlijk over de dingen die ik heb gezien en laat de kinderen foto’s zien.

Parker Hill een fantastisch voorbeeld van burgerschap. Bedankt voor deze indrukken van verwarring naar heel veel verwondering!

 

Recommend0 recommendationsPublished in 01: Learning to use one’s mind well, 03: Goals apply to all students, 04: Personalization, 09: A tone of decency and trust, 10: Democracy and equity, Reisblogs

7 reacties op “Birkenstocks, Uggs, Cowboylaarzen, sandalen en skibrillen….”

  1. dat je mag zijn wie je bent is heel veel waard.
    Dat hebben we gezien op Parker. Zie je dat ook op de Fonkeling terug?

    Ik hoop dat je terugkijkt op een inspirerende reis en dat je vanaf volgende week je eigen onderwijs weer een stukje mooier gaat maken.

  2. Mooi Anja,
    Bewustworden van wie je bent als mens. Leren en lesgeven is persoonlijk. In je klas staan doe je als mens met alle passie! Wat super dat je samen met Tom de volgende stappen kan zetten met de kanjers in jullie klas. Ik wens je dat je vanuit je mens zijn mooie dingen doet in jouw klas! Goede reis terug!

  3. Er zijn voor elkaar en elkaar echt zien! Het lijkt zo makkelijk, maar is zo essentieel! Ik hoop dat je dit met elkaar in je klas en school kunt gaan bereiken. En kom het dan nog eens delen op onze school;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: