Afbeelding Van WhatsApp Op 2023 05 15 Om 13.20.57

Back home…

Yes, weer veilig thuis na een geweldige, inspirerende, gezellig maar ook vermoeiende week. Heel dankbaar en blij dat ik met deze fantastische groep mensen mee mocht naar Amerika!

Ik wil jullie nog even meenemen naar de laatste school die we eind van de week hebben bezocht, je zou het het hoogtepunt van de week kunnen noemen. Parker, de middle- en highschool waar ik het over heb, heeft veel indruk gemaakt: op deze school werken ze thematisch, leren ze kinderen niet wát ze moeten leren, maar hóe ze moeten leren, mag iedereen zichzelf zijn en zijn we vooral heel veel CES-principes (je kunt ze op deze blogsite vinden, naast de knop ‘home’) tegengekomen. Hier vallen alle stukjes in elkaar en maak je live mee waar we al jaren voor SAAM* voor staan. Geweldig!

Om ook een indruk te krijgen: kijk eens op hun website (www.theparkerschool.org), want het is moeilijk op papier uit te drukken waar ik het over heb. Vooral de filmpjes die je er kunt zien zeggen alles!

En nu weer thuis… met de bedoeling om ook hier mensen te inspireren over wat we gezien en beleefd hebben afgelopen week. Dat wordt een flinke uitdaging, want hoe breng je al deze indrukwekkende ervaringen die we op alle scholen gezien hebben over? Het liefst zou ik iedereen meenemen in mijn hoofd en daar het filmpje afspelen wat ik afgelopen week heb meegemaakt, gezien, gehoord, gevoeld.

Ik ga in ieder geval de komende weken de tijd nemen om alles te laten bezinken en natuurlijk iedereen die het wil horen zoveel mogelijk te vertellen over mijn belevenissen (bij gebrek aan afspeelmogelijkheden in mijn hoofd).

Ook ga ik samen met mijn collega IB-ers die mee waren op reis binnenkort onze gedachten en ideeën bij elkaar brengen en brainstormen over wat we voor onze scholen en SAAM* kunnen betekenen.

Allemaal heel erg bedankt voor jullie interesse, het meelezen, reageren op mijn blogs en lieve berichtjes op WhatsApp. Zie jullie snel!

Recommended1 recommendationPublished in Reis2023

Deel deze post

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *