Vragen

And so the adventure begins!

Eindelijk was het dan zover! Ik werd uitgeloot voor de studiereis naar Amerika, super tof! Ondanks dat alles nog onzeker is i.v.m. Corona heb ik er super veel zin in!

But first, let me introduce myself:

Ik ben Amber Mulders, 29 jaar en geboren in Oss. Op Kindcentrum Sterrebos ben ik werkzaam als leerkracht van groep 4/5 en rekencoördinator. Daarnaast ben ik ook de coördinator van het Rekennetwerk van SAAM*. In 2020 heb ik de Master EN behaald met de afstudeerrichting begeleiden. Hierbij heb ik de specialisatie rekenen en de specialisatie leiderschap behaald. Dit zijn ook de thema’s die ik centraal wil stellen tijdens de CES-reis. Nu nog de uitdaging om van zo’n brede thema’s gerichte vragen maken.

Organizations work the way they work because of the ways that people work (Senge,2006).

Welke organisatiecultuur heerst er op de scholen? Is er sprake van een professionele cultuur en hoe is deze tot stand gekomen? Hoe borgen en zorgen zij kwaliteit? Wie neemt en heeft verantwoordelijkheid binnen de school? Wat zorgt voor eigenaarschap van leerkrachten? Hoe komen innovaties en ontwikkelingen binnen de school tot stand?

Mathematics is not about numbers, equations, computations or algorithms it is about understanding (Thurston, 2017).

Wat maakt het rekenonderwijs op de scholen doelgericht en betekenisvol? Welke rol heeft didactisch handelen in de rekeninstructie? Op welke manier worden de rekeninstructies vormgegeven? Wat zorgt voor een eenduidige aanpak in de rekenlessen binnen de school? Welke plek hebben de basisstrategieën binnen het rekenaanbod? Op welke manier worden deze basisstrategieën geautomatiseerd?

Choosing my focus..

Een hele hoop vragen, een hele hoop interesses! Gelukkig heb ik nog even om focus aan te brengen en te komen tot mijn leervraag. De komende periode ga ik me verder verdiepen in ‘the essential schools’ en ga ik de dialoog aan met collega’s, want..

Less is more, depth over coverage

Recommend0 recommendationsPublished in Test

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *