NY

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” 

Daar gaan we dan.. Mijn allereerste blog ter voorbereiding op de CES reis!

Een reis waar ik samen met heel wat anderen van onze reisgroep, zo’n 3 jaar met smacht op aan het wachten ben!

Ik neem jullie even terug naar het begin, het moment dat ik mijn motivatiebrief ben gaan schrijven. Bijna 4 jaar geleden, ik, net moeder geworden van mijn oudste dochter en ging na mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk. Daar zit ik zo weer in, ‘dacht’ ik. Maar wat ben ik mezelf tegengekomen zeg! Van fulltime een eigen klas draaien naar parttime een klas draaien, het vinden van een goede combi tussen werk en thuis.. Overal het beste in mezelf naar boven willen halen, maar zo geconfronteerd worden met het feit dat ik niet altijd alle regie in eigen hand kon houden. Een leerzaam proces is het voor me geweest. De vraag wie er een motivatiebrief wilde schrijven voor de CES reis kwam dan ook op het juiste moment en ik ben zomaar gaan typen.

Inmiddels herinner ik me niet alles meer van wat ik schreef in mijn motivatiebrief, maar dat ik op zoek was naar nieuwe inspiratie en ideeën om mezelf weer helemaal terug te vinden dat herinner ik me maar al te goed! En nu, een goede 3 jaar verder zal de reis dan eindelijk doorgaan!

Vol enthousiasme kijk ik er naar uit! Zin om binnen te mogen kijken bij de andere scholen, sfeer te proeven, te mogen zien en ervaren! Ik hoop uiteindelijk vol inspiratie en motivatie terug te keren van deze mooie reis en weer zoveel nieuwe ideeën op te doen voor in mijn kleutergroep! En dankbaar dat ik samen met onze gezellige groep deze mooie reis mag gaan ervaren, dat ben ik zeker!  

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2023

Deel deze post

5 reacties

 1. Dag Melanie,
  begrijpelijk hoor. van fulltime werken (en alles zelf kunnen regelen), naar het delen van de verantwoordelijkheid voor je groep, het afstemmen van je aanbod, je aanpak, op elkaars werkstijlen ook. de balans werk-prive opnieuw vinden.
  regie is een mooi thema. Wie is regisseur van het leren van de kinderen, ben jij dat, zijn het de kinderen zelf, een combinatie? en wat voor tools gebruik je voor die regie, een vaststaand aanbod, of een meer flexibele aanpak? Waar pak je heel bewust de regie, en waar laat je deze in goed vertrouwen los..
  ik lees er graag nog wat over in een volgend blog.
  Nog een paar weken, en dan kun je weer zo’n mooie foto maken, maar dan zonder sneeuw (hoop ik)
  Martijn

 2. Melanie, je hebt de afgelopen jaren al kunnen wennen aan het parttime werken door onze uitgestelde CES reis. Die ervaring gaat de inzichten die je tijdens de reis opdoet vast beïnvloeden. Ik ben benieuwd hoe je jouw onderwijs aan het jonge kind nu vormgeeft en op welke manier de reis ertoe gaat leiden dat er dingen anders gaan worden voor zowel de kinderen als voor jou als professional. Daarbij is het ook interessant hoe je dat dan weer vorm weet te geven in afstemming met je duo-partner in de groep. Dat wordt vast een prachtig proces!

 3. Lieve Melanie,
  Ik heb je als collega jezelf zien vormen in het parttime werken. Het was even wennen voor je, maar wat heb je dit goed gedaan!! Ik weet zeker dat je heel veel nieuwe kennis en ervaringen gaat opdoen in Amerika, die wij weer terug mogen gaan zien op De Fonkeling. Daar heb ik nu al zin in. Ik wens je een hele goede, mooie en inspirerende reis.
  Lieve groet,
  Ellen

 4. Dag Melanie,
  Dat zijn nog eens processen die je beschrijft. Kan me er van alles bij voorstellen. Hoop dat je in je verdere voorbereiding en eerste ervaringen ginds nog wat meer inhoudelijk focus gaat maken in de ontwikkeling van je professionaliteit. Dat er inspiratie volgt is bijna wel zeker en ideeën ook! Denk nog eens na hoe je dat wilt verbinden aan je opvattingen over onderwijskwaliteit. Wat je pittig vindt en waar je input op wilt. Maar ook waar je overtuiging zit en hoe je die wilt onderzoeken / bevragen. In de hele breedte van ervaringen die je voor liggen is het dus best aan te raden wat focus te maken. Om zo ook diepgang te maken. Wens je veel moois. Heerlijk leren in verbinding met je collega’s en wat je vervolgens in je eigen ontwikkeling mee kunt nemen ook voor je school en collega’s hier.

 5. Lieve Melanie,
  Tja, die balans. Soms volledig kwijt, en dan heb je ‘m ineens weer. Het blijft ZOEKEN (ja, met hoofdletters!) Waar je soms heel stoer los durft te laten en je ervaart dat dit goed uitpakt, slaat diezelfde balans de volgende keer naar een andere kant uit. Niet erg, je leert ervan. en wordt er sterker door. Ik wens je een hele mooie reis waarbij je allerlei ideeën opdoet om je weegschaal in balans te houden. Je keuze om met deze prachtige reis mee te gaan is al zo’n geweldig mooie stap, stoer ook! Heb t goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *