Qfob9k2q

“A journey of 1000 miles, starts with a single step!”- Lau Tzu 

Nou klopt deze titel niet helemaal, want van Amsterdam naar New York is namelijk 3641 mijl, maar de eerste stap is wel gezet!

Om te beginnen zal ik mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Romy van den Elzen en ik ben 24 jaar jong. In 2022 ben ik afgestudeerd aan de Pabo, waarna ik ben begonnen als leerkracht van groep 4 op Kindcentrum De Aventurijn in Oss. Zelf woon ik nog met mijn ouders in Berghem, maar ben ik wel op zoek naar een plekje samen met mijn vriend! Nou, even genoeg over mezelf, want het gaat hier natuurlijk vooral over de mooie reis die ik mag gaan maken. 

Vanaf het moment dat Marion, onze directrice, aan mij vroeg; “Romy, wil jij niet naar New York?” is het allemaal heel snel gegaan. Niet dat ik zelf niet had willen gaan, maar aangezien dit pas mijn tweede schooljaar voor de klas is, had ik er nog niet al te veel bij stilgestaan. Toen een collega van mij vorig jaar deze mooie reis mocht maken heb ik wel meteen gezegd dat ik dat toch ook wel graag een keer zou willen doen! En wie had gedacht dat ik het jaar daarop deze kans al zou krijgen? Ik weet nog goed dat ik de hele dag met een glimlach heb rondgelopen vanwege het idee dat ik naar Amerika zou gaan om daar scholen te bezoeken en het onderwijs van dichtbij mee te mogen maken. Dat is namelijk iets wat ik al langere tijd heel interessant vind; het onderwijs in andere landen. Niet heel gek dat ik de minor “Experience Abroad” koos in het derde leerjaar van de Pabo. Helaas liep deze door Corona niet helemaal zoals verwacht, maar dat maakt deze reis juist extra bijzonder! 

De eerste bijeenkomst was toch wel een beetje spannend, want hoe gaat de groep zijn? Zal ik iemand kennen? Vind ik een beetje aansluiting? Wat kan ik verwachten? Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal reuze mee. We hebben een diverse groep, wat het juist zo leuk maakt! We hebben het programma doorgenomen, de kamerindeling gemaakt, maatjes gevormd, de CES principes bekeken en alvast een begin gemaakt aan onze persoonlijke leerdoelen. Resultaat? Kamergenoot, maatje, 20(ish) leerdoelen en ontzettend veel enthousiasme.

Nou was het niet helemaal de bedoeling om 20 leerdoelen te hebben, oeps, dus tijdens de tweede bijeenkomst was het belangrijk om te gaan trechteren. Daar kwam uiteindelijk het volgende leerdoel uit voor mij; 
“Hoe kan ik de kinderen naar hetzelfde doel begeleiden (als coach), rekening houdend met de diversiteit en unieke talenten van deze kinderen?” 

Hierbij ben ik vooral nieuwsgierig naar de manier waarop gedifferentieerd wordt (voor zowel de boven- als de onderkant), de manier waarop talenten ontdekt worden en de manier waarop deze talenten een plek krijgen in het dagelijkse onderwijs. Het lijkt mij namelijk ontzettend leuk en mooi om vaker gebruik te maken van talenten van kinderen om ze op deze manier (hopelijk) intrinsiek te motiveren en het zelfvertrouwen te geven dat ze het kunnen en slim/goed zijn op hun eigen manier. Mijn andere leervragen zijn gericht op; thematisch onderwijs, eigenaarschap, verantwoordelijkheid, wederzijds respect/vertrouwen en teacher-as-coach. Hopelijk ga ik antwoord vinden op deze leervragen en iets moois mee terug kunnen nemen naar Nederland! 

Op het moment van typen is het nog, om (bijna) precies te zijn, 1 maand 8 dagen en 20 uur voordat we gaan vertrekken. Ja, ik ben al aan het aftellen! Ik ben ontzettend benieuwd naar wat ik allemaal ga zien, voelen en meemaken! Ik ben ervan overtuigd dat het een mooie reis gaat worden met nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden en misschien zelfs nieuwe samenwerkingen. Hopelijk worden jullie door de blogs, van mij en mijn reisgenoten, net zo enthousiast als ik ben!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

12 reacties

 1. Super leuk om je eerste blog te lezen. Het enthousiasme spat er vanaf! Leuk! Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat hebben en dus ook benieuwd naar je volgende blogs. Aftellen geblazen!

 2. Yes Romy, het gaat bijna gebeuren! Natuurlijk ga ik jou volgen. Leuk om met je mee te reizen en te lezen over al jouw avonturen.
  Alvast veel plezier met alle voorpret! 🌎

 3. Hee Romy! Jouw enthousiasme hierover tijdens onze pauzes werkt aanstekelijk, ik vind het leuk om steeds weer mee te krijgen hoeveel zin je er in hebt! Succes met de voorbereidingen.

 4. Haha! Wat leuk dat je nu al aan het aftellen bent! 😃 Ik ga je zeker volgen! 💜 Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Wat een mooi leerdoel heb je voor jezelf gekozen! Heel benieuwd wat je over het inzetten van eigen talenten bij kinderen gaat zien! Veel plezier met alle voorpret! ✈️👩🏼‍🏫

 5. Het avontuur gaat nu al beginnen lieve Romy! Je hebt mooie doelen op een rijtje gezet. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Kom maar door met die nieuwe inzichten, hop naar onze groepen 4! 🙂 Geniet van deze reis! Liefs Linde

 6. Wat ontzettend tof om mee te mogen genieten van jouw enthousiasme en verhalen. Ik wacht in spanning je volgende blog af! Heel veel plezier, schik en lol tijdens de voorbereidingen en op naar mooie inzichten en ideeën!

 7. Super, zo’n prachtige reis naar een geweldige en indrukwekkende stad.
  Alvast veel plezier! Ik ben benieuwd naar je avontuur.

 8. Wat leuk om te lezen Romy! Ik kijk uit naar je volgende blogs! Heel veel succes, maar vooral heel veel plezier 🙂 Het aftellen is nu echt begonnen!

 9. Wat stoer dat je dit gaat doen Romy! 😄 Heel leuk dat je de stap gaat zetten en inspiratie op gaat doen in Amerika. Geniet van de voorpret!

 10. Ooooh, zo herkenbaar die voorpret, spanning, kriebels… ben nu al jaloers op je. Als je nog een plekje hebt in je koffer dan zeg het maar 😉😇
  Ik tel mee af en verheug me nu al op je eerste blog als je er bent.
  Veel plezier de komende weken met de voorbereidingen 🤗

 11. Mooi beschreven Romy, we hebben zeker een mooie, diverse en inspirerende groep. We gaan prachtige voorbeelden zien waarbij jouw leerdoel zeker aan bod komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *