Maan

Trust yourself to learn yourself

…Aldus Bruce, the Principal van Central Park East one.  Eén van de mooie, inspirerende uitspraken die ik de afgelopen dagen tijdens de onderdompeling van het bezoek aan de scholen in New York en Boston heb gehoord en gezien. Deze uitspraak is niet alleen gericht op kinderen, maar ook op mij als persoon en als leerkracht.

Op persoonlijk vlak: Het lef hebben om überhaupt deze reis te maken. Alleen een fixe wandeling maken (ja eigen keuze) met een citymap en zonder internet langs de Hudsonriver. 

Als leerkracht: Mijzelf openstellen voor alles wat ik hier zie en ervaar. De leerkuil (Theory U) induiken en er wat moois uithalen voor mijn werk als leerkracht. 

Ik zit er midden in in die kuil. Steeds opnieuw kijken met open blik en leren aanvoelen, laten gaan en dan de verbinding zoeken. Met mijn hart heb ik heel veel mooie en bijzondere dingen gezien, in mijn hoofd is het momenteel nog een grote chaos. Komt ook door de intensiteit van deze reis. Nu op naar reflectie met de hele reisgroep, hapje eten, op tijd naar bed en morgen een nieuwe dag vol inspiratie. 

Recommended2 recommendationsPublished in 01: Learning to use one’s mind well, 04: Personalization, Reis2023

Deel deze post

2 reacties

  1. Pak vast wat je mee wilt nemen Erna. Daarop vertrouwen. Maak het fijn kleiner door te kiezen uit het moois wat je in je hart hebt ervaren. Focus maken op iets ipv alles toelaten ? #zoiets Benieuwd naar wat je voor altijd gaat meenemen! Moois in Boston

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *