IMG 5254

Beautiful things come together one stitch at a time.

Vertrouwen en de controle loslaten!  De grootste les van vandaag.
Laat de kinderen zelf organiseren, geef ze de verantwoordelijkheid en maak optimaal gebruik van het lokaal. Laat ze werken met alles om hen heen, zorg voor uitdagend materiaal en voldoende bronnen zodat opzoeken van voorkennis en informatie in precisie vooraf kan worden uitgewerkt.

Vertrouwen kunnen ze verdienen (laat maar zien dat je met de naaimachine kan werken) en dit geeft je de mogelijkheid om dingen los te laten en de controle over het project met de kinderen te delen.
Loslaten kan ook door routine op te bouwen.
Ik denk dat ik hier maar eens als eerste mee aan de slag ga als ik terug ben.
Maar stapje voor stapje. “One stitch at a time”.

Recommend0 recommendationsPublished in 09: A tone of decency and trust, Reis2024

Deel deze post

8 reacties

  1. Mooi dat je dat zo zegt! Dit neem je mee naar huis en laat je niet meer los. Loslaten is lastig en het zal ook heus weleens niet goed gaan, maar daar leert een kind juist méér van. Ik moet hierbij ook denken aan het onderwijs van mijn kinderen, ervaringsgericht. Dus als zij een cake bakken en ze vergeten een ingrediënt toe te voegen, mislukt de cake. Daarna pluizen ze uit hoe dat kwam en zullen ze een volgende keer nauwgezetter het recept volgen.
    Fouten maken moeD.

  2. Hoi Femke, je schrijft inspirerend over mooi onderwijs. De waarde van routines bij het geven van vertrouwen heeft me wel aan het denken gezet. Aan de foto’s te zien was jij het juiste lokaal binnengestapt 😉

  3. Hoe mooi is dit hè! Benieuwd waar jij volgende week gaat loslaten. Of dat er een naaimachine in de klas gaat komen. Zonder briefje ‘don’t touch thuis’ 😉 Go, Femke!

  4. Heerlijke beelden Femke! Wat een mooie combinatie is dat toch eigenlijk hè het loslaten van controle het maken van routines. Benieuwd naar wat je er allemaal mee doet! Of beter naar wat het met jou doet. Veel moois nog op Parker!

  5. Super leuk om je blogs te lezen dat je prachtige foto’s te bekijken, wat een indrukken heb je opgedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *