Welcome Word And Flat Cartoon People Characters

*1 PreCES The Proces

Daar is dan blog 1. Even om te oefenen, kennis te maken. 

Ik ben Leyona Westerbeek. Geboren en getogen Ossenaar. Ik werk op basisschool de Korenaer in Oss, mijn familie en vrienden wonen (zo goed als) in Oss, mijn sport is in Oss, mijn hobby’s zijn in Oss. Wat heeft Oss niet?
De prins op het witte paard heb ik er nog niet gesignaleerd.. Misschien moet ik dan wat verder zoeken dan Oss.  Ik ga op reis naar NY en neem mee..? Vanuit mijn bank in Oss ben ik al een beeld aan het vormen van NY. Mijn eerste beelden zijn mede gevormd door te kijken naar de serie ‘Sex and the City’. Over de prins op het witte paard gesproken.. Erg educatief deze serie (knipoog). Dan heb ik nu mooi het sprongetje gemaakt naar educatie en stel ik mijzelf nog een andere vraag: Ik ga op reis naar NY en neem mee terug??

Wat wil je uit deze reis halen voor jezelf?

Ik wil letterlijk en figuurlijk mijn eigen grenzen opzoeken om daar overheen te stappen, durven om eens rechts van de lijn te lopen. Durven vragen, mijn mening geven en ervaren wat er dan gebeurd.

Ik ben van mening dat dingen die wij doen onderbouwt moeten zijn en effectief bewezen. Dat is de lijn die ik volg. Naar mijn idee laten ze die kaders in NY los en moet ik mezelf open stellen om daarbuiten te denken.

Vraag: Moet mijn manier van lesgeven effectief bewezen zijn, of moet ik meer vertrouwen op mijn eigenlijk professionaliteit (en kunnen)? (CES Principe 7 en 9.)

Welke opdracht neem je mee vanuit school?

Hoe is de visie van ons nieuwe kindcentrum terug te zien in de CES-scholen in NY en Boston? Inspiratie en ideeën mee terug nemen.

CES principes in combinatie met onze visie, de 5 pijlers:

1) Leren en lesgeven is intellectueel uitdagend.

2) Minder is meer, diepgang boven oppervlakkigheid. Groen (Duurzame ontwikkeling?)

3) Doelen zijn voor iedereen, de weg ernaartoe verschilt. Ruimte voor het individu

4) Leren en lesgeven is persoonlijk.

5) Het kind denkt en doet, de leraar stimuleert en ondersteunt.

6) Alles wordt ingezet voor leren en lesgeven. Leren staat centraal

7) Laten zien wie je bent, wat je kent en kunt. Kijk op jezelf en de ander

8) Verbonden met en verantwoordelijk voor SAAM*

9) Leren en werken op basis van respect en vertrouwen. Veiligheid

10) Democratie, diversiteit en kansen voor iedereen

Recommend0 recommendationsPublished in Test

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *